NA TALERZU
Z JOANNĄ HARROW,
autorką "Nieodpowiedniej Dziewczyny"
Ulubione danie, które jadłabym bez ograniczeń...
...Carbonara ze śmietaną; pierogi ruskie; pikantny bigos (nie umiem wybrać).
Ze słodyczy najbardziej lubię...
...ciasta wszelkiej maści, najlepiej jeszcze ciepłe.
Nie wyobrażam sobie dania bez mięsa/Nie jem mięsa
Jem mięso, ale mogę bez niego żyć....to ciepła papka ze szpinaku.
Lubię gotować/Wolę stołować się na mieście
Nie lubię gotować, wolę mieć podane.
Podobno dobrze mi wychodzi karkówka po żydowsku, ale tego chyba nie można zepsuć 😂
Przepis na carbonarę po mojemu:
Makaron ugotować w wodzie z kostką rosołową. Po ugotowaniu odlać trochę wody po makaronie. Boczek podsmażyć w garnku. Jak już będzie dobrze podsmażony dodać trochę wody po makaronie i drewnianą łopatką poskrobać po dnie garnka, wrzucić makaron ugotowany. W misce wymieszać 4 żółtka, 350 ml śmietany 36%, dodać trochę startego sera, trochę soli i wszystko wymieszać, potem dodać do makaronu i na małym ogniu ( na dużym za szybko się zetnie) mieszać do zgęstnienia sosu. Za długo nie trzymać na ogniu, bo zrobi się jajecznica. SMACZNEGO 🙂
Dziękuję bardzo za poświęcony czas...
...a czytelników zapraszam do zamawiania nowej książki J. Harrow - "POZERKA", która ukaże się 9 czerwca.
Komentarze
Prześlij komentarz