NA TALERZU z Anitą Scharmach



NA TALERZU  

z Anitą Scharmach



Ulubione danie, które jadłabym bez ograniczeń... 

Sushi, choć jednak z ograniczeniami. Nie lubię się przejadać.

 Ze słodyczy najbardziej lubię...

Może to wydawać się dziwne, ale nie lubię słodyczy. Jeśli jednak miałabym wybierać, byłaby to śliwka w czekoladzie.

 Nie wyobrażam sobie dania bez mięsa/ Nie jem   mięsa - warzywa to mój fetysz...

Nie ma czegoś takiego. Z reguły lubię jeść. Staram się, aby posiłki dla mnie i moich bliskich były zdrowe, dlatego obowiązkowa surówka. I koniecznie kolorowo. Pamiętajmy, że jemy też patrząc 😍.

Najbardziej znienawidzone danie z dzieciństwa... 

Hmm🤔, chyba wątróbka, którą teraz uwielbiam❤️.

 Lubię gotować/Wolę stołować się się na mieście... 

Lubię gotować, wymyślać różne potrawy, jednak lubię też kiedy ktoś ugotuje dla mnie😁. Tak więc po połowie.

 Moje popisowe danie to... 

Jest ich kilka. Krem ze szparagów, czy dyni. Łosoś ze szpinakiem. Najwięcej zachwytów słyszę jednak, kiedy na stole króluje kuchnia włoska. Tagliatelle z grzybami, spagetti czy Lasagne. Ogólnie makarony w moim domu mają wzięcie ❤️.

Podziel się z nami swoim przepisem

Przepis na tagliatelle: 

Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni smażymy pieczarki, doprawiamy. Smażymy też mięso mielone, doprawiamy. Na talerz wykładamy porcję makaronu, mieszamy z mięsem i grzybami, zalewamy to sosem pieczarkowym, posypujemy mozzarellą i voilà. Smacznego. Zamiast mięsa i pieczarek, można dodać krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką. Zresztą, do każdego makaronu, można dodać co tylko nam się nawinie. Kuchnia, włoska jest prosta i niedroga. W dodatku ekspresowo się ją tworzy a potem zjada😁. Smacznego ❤️.



Komentarze

Popularne posty