NA TALERZU z Anitą Scharmach
NA TALERZU
z Anitą Scharmach
Ulubione danie, które jadłabym bez ograniczeń...
Sushi, choć jednak z ograniczeniami. Nie lubię się przejadać.
Ze słodyczy najbardziej lubię...
Może to wydawać się dziwne, ale nie lubię słodyczy. Jeśli jednak miałabym wybierać, byłaby to śliwka w czekoladzie.
Nie wyobrażam sobie dania bez mięsa/ Nie jem mięsa - warzywa to mój fetysz...
Nie ma czegoś takiego. Z reguły lubię jeść. Staram się, aby posiłki dla mnie i moich bliskich były zdrowe, dlatego obowiązkowa surówka. I koniecznie kolorowo. Pamiętajmy, że jemy też patrząc 😍.
Najbardziej znienawidzone danie z dzieciństwa...
Hmm🤔, chyba wątróbka, którą teraz uwielbiam❤️.
Lubię gotować/Wolę stołować się się na mieście...
Lubię gotować, wymyślać różne potrawy, jednak lubię też kiedy ktoś ugotuje dla mnie😁. Tak więc po połowie.
Moje popisowe danie to...
Jest ich kilka. Krem ze szparagów, czy dyni. Łosoś ze szpinakiem. Najwięcej zachwytów słyszę jednak, kiedy na stole króluje kuchnia włoska. Tagliatelle z grzybami, spagetti czy Lasagne. Ogólnie makarony w moim domu mają wzięcie ❤️.
Podziel się z nami swoim przepisem
Przepis na tagliatelle:
Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni smażymy pieczarki, doprawiamy. Smażymy też mięso mielone, doprawiamy. Na talerz wykładamy porcję makaronu, mieszamy z mięsem i grzybami, zalewamy to sosem pieczarkowym, posypujemy mozzarellą i voilà. Smacznego. Zamiast mięsa i pieczarek, można dodać krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką. Zresztą, do każdego makaronu, można dodać co tylko nam się nawinie. Kuchnia, włoska jest prosta i niedroga. W dodatku ekspresowo się ją tworzy a potem zjada😁. Smacznego ❤️.
Komentarze
Prześlij komentarz